HTML

Love and the Town

Gondolatok mindenről, ami eszembe jut. :)

Friss topikok

  • AmraSura: Az én bejegyzésem az utolsó... Ez édes, bár lehet, hogy emiatt hagytad abba? :S :D (2011.07.04. 16:17) "Gondolkodás nélkül vállalnám!"
  • Kremyyy: @Rn: Az egyik tanárom akart írni róluk egy cikket,és elég durva dolgokat mesélt. Ha belépsz,nincs ... (2010.05.13. 22:22) Hit
  • fülemile: Azért durva párhuzam Szerbet Brownhoz hasonlítani, nem? (2009.12.13. 12:00) A Pendragon legenda
  • Truszi: Hát már ott vagyok, hogy mindegy. :D (2009.06.18. 12:22) Mi leszel, ha nagy leszel?
  • Truszi: @Kacu: Hát a csuklómra fújtam, úgy szagoltam.. nekem a khemotoxhoz hasonlított az illata, elhiszem... (2009.05.20. 14:08) Szaglászás

2009.06.11. 14:01 Truszi

Programajánló

Gondoltam egy kis programajánlóval kedveskedem az olvasóknak, mert jó programokból a szülővárosomban nincs hiány. Büszke vagyok erre az élhető városkára: Tatára.

Az idillikus hangulatú városkát érdemes megnézni minden évszakban, hiszen ezer, szerethető arca van. Ősszel a vadludak életét figyelhetjük meg a Vadlúd Sokadalom keretében majd kedvünkre falatozhatunk az öreg-tavi lehalászáson. Télen a korcsolyások vehetik birtokba a tó felületén keletkezett jeget, aki pedig csak nézelődne, a jégbüfében forró társa talál.

Tavasszal sem unatkozik az, aki ellátogat a „vizek városába”.  Részt vehet  a Tatai Patarán, amikor hagyományőrző egyesületek elevenítik fel a törökkel vívott csatákat a vár udvarán.

A nyár első hónapja azonban mindent visz fesztivál ügyben, ugyanis június utolsó két hét végéjét is érdemes a tavak partján eltölteni.

Az első nyári csemegéjét június 20-21 rendezik meg:  Tatai Sokadalom, ami népművészek, néptáncosok forgatagáról szól. A Cseke-tó partján fekvő Angolkertbe ellátogatva megízlelhetitek a nyárson sütött ökröt, az erdélyi kürtőskalácsot, a kemencés lángost. A vásár téren népművészek és iparművészek vernek tanyát két napon át.  A talpalávalót a Cserszemörczés, a Csevergő és a Tündök zenekar húzza. Érdemes estig maradni, hiszen ekkor együtt rophatják kicsik és nagyok a vásártéren, a fűben. J

Június utolsó hétvégéje immáron 16 éve kedves a tataiak számára. Ilyenkor a várost turisták, látogatók, szórakozni vágyók lepik el. Hogy miért? Mert minden évben ekkor rendezik meg a Víz, Zene, Virág Fesztivált!!! A három napig tartó mulatozás keretében virágkiállítások, vizes programok és jobbnál jobb koncertek látogathatóak. Az utcákon árusok sorakoznak és az egész város vidám dallamoktól hangos.  Este pedig a tópartról csodálhatjuk meg a tűzijátékot és hajnalig rophatjuk az utcabálban. Hát kell ennél több? J Idén a programok közül érdemes kiemelni Keresztes Ildikó, Palya Bea, Caramel, Fenyő Miklós, Pápai Joci, Király Viktor , LL Junior koncertjét.  Persze nem egyszerre lépnek színre. J A fesztivál minden évben ingyenes. Idén is csak egyetlen programra szükséges jegyet váltanunk: az ExperiDance előadására, amelyet az angolkerti Szabadtéri Színpadon tekinthetünk meg.

További információk Tatáról és a részletes program: www.tata.hu  és a www.tataifesztival.hu .

A fesztivál videója: http://www.tataifesztival.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=30&Itemid=24

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://truszi.blog.hu/api/trackback/id/tr301178774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása